Schilderijen

Schilderen was een uitlaatklep. Als je binnen kwam stond er altijd wel een schilderij in wording. Op een ezel, in de hoek.

Eugène maakte vrijwel al zijn werk met acrylverf op doek. Waar hij andere materialen gebruikte staat dat vermeld. De informatie die we hebben, staat in de omschrijving toegevoegd.

*Scroll rustig, of snel naar beneden door al zijn series schilderijen en klik op de schilderijen voor een vergroting en slideshow.

Vroege werken

In zijn vroege werken liet hij zich inspireren door het magisch realisme van Carel Willink en het symbolisme van Paul Gauguin.

Cercle de Couleur

Deze serie kenmerkt zich door de Franse namen die hij ze stuk voor stuk gaf en de felle kleuren die hij ervoor gebruikte. Hij maakte deze in de periode dat hij voor verjaardagen geregeld om felle kleuren verf vroeg. Die kleuren zijn goed gebruikt!

Bible

De bijbel serie is een abstracte serie gebaseerd op de eerste 14 boeken van het Oude Testament. Hierin zie je Eugène’s voorliefde voor de oudheid terug. In zijn werken grijpt hij vaker terug op oude beschavingen.

*Bij elk schilderij wordt toegelicht welk boek uit het Oude Testament het voorstelt.

Buitenlandse invloeden

Eugène haalde zijn inspiratie uit schilders, gevoel en geschiedenis, maar ook uit andere culturen. Dit is een collectie met Griekse, Vietnamese en Afrikaanse invloeden.

Karyatiden & Korai -
Karyatiden zijn vrouwenbeelden die werden gebruikt als pilaren in de Griekse en de Egyptische architectuur. Een Koré (Meervoud: Korai) is een sculptuur van een jonge vrouw uit de oude Griekse beeldhouwkunst.

Lotus -
Dit is een serie over de 'Ao Dai'. Een traditioneel kledingstuk uit Vietnam. Het is een lange jurk, of lang overhemd. In alle schilderijen staan niet de afgebeelde personen, maar juist de 'Ao Dai' centraal.

Nomad -
Nomad is een serie die geïnspireerd is op de Afrikaanse nomadenstam Masai. Herkenbaar zijn de doeken die zij over hun schouders knopen.